Mitt namn är Olle Berg, jag är en pensionär som har haft gräsmattan som mitt stora intresse sedan 1967. (passion/hobby) Redan 1967 anlade jag min gräsmatta runt villan i Skattkärr, ca 1 mil utanför Karlstad. Genom en lantbrukare i Ölme fick jag tag på prima matjord. Jag la på denna, ca 30 cm tjockt, plattade till jorden med en belastad gallervält och sådde sedan med Weibulls gräsfrö. Redan efter ett par år fick jag en kanonmatta och mitt intresse för gräsmattor utvecklades.

Vad jag erfarit är att man bör ha en plan på hur man skall sköta sin gräsmatta och vilka produkter man skall använda, detta är viktigt. Jag har därför skapat mina gräsprogram, där du kan följa mina råd och jag vet att du då får en gräsmatta som du blir nöjd med om du följer dessa. Som du förstår så har jag prövat nya produkter, maskiner och redskap både hos mig själv och andra under åren och fastnat för de som jag vet ger ett bra resultat. Du finner dessa på hemsidan under Gräsprodukter och Redskap.

 

Vill du läsa lite mer kan du göra det i reportaget som Weibulls gjorde om mig på sin hemsida. Du hittar det på Weibulls hemsida.