Gräsprodukter – Gräsfrön

Dessa produkter kan du hitta i välsorterade trädgårdsbutiker

 

Min uppfattning och erfarenhet är att Weibulls Extra Green är utmärkt att så med i båda fallen. En utmärk fröblandning för de som använder Robotklippare. Vid skuggiga partier är Weibulls Skugga lämplig. Nackdelen med Extra Green är att det tar lite längre tid innan den har etablerat sig mot t. ex. Weibulls Villa Classic, men på sikt så får du en matta som i alla avseende är överlägsen de flesta sorterna och en stor fördel är att du inte behöver klippa så ofta. Få fler tips på VANLIGA FRÅGOR!

WEIBULLS EXTRA GREEN – Extra Green ger en vacker lättskött gräsmatta som tål lek och bus

Med Extra Green får du en tät och vacker gräsmatta som tål ganska hårda tag från såväl barn som hundar. Lite tålamod krävs i början eftersom den växer ganska långsamt, men å andra sidan betyder det färre klippningar när gräsmattan väl etablerat sig. Passar därför särskilt bra om du skaffar dig en Robotgräsklippare eftersom färre klippningar förlänger robotens livslängd. Gräsfröblandningen klarar vinterkyla väldigt bra, har god torktolerans och slitsyrka och är motståndskraftig mot sjukdomar. Enligt min erfarenhet en blandning i särklass. Innehåll:Rödsvingel och ängsgröe

WEIBULLS VILLA CLASSIC  – Drömmer du om en gräsmatta som klarar allt från fotbollsmatcher till tuffa klubbturneringar?

Är trädgården sommarens stora samlingsplats för frisbeetävlingar, krocketspel, fotbollsspel och bus med hunden behöver du en robust gräsmatta som tål hårda tag. I så fall ska du välja Villa Classic. Den är tätväxande och etablerar sig snabbt. Eftersom den är relativt snabbväxande behöver den klippas en del.

WEIBULLS SKUGGA  – Grönskar även i skuggan!
Har du många fruktträd eller storvuxna häckar som skuggar? I så fall är valet enkelt. Skugga är en unik gräsfröblandning som ger en grön matta på de ställen där du tidigare haft svårt att få gräset att trivas. Den klarar normalt slitage och växer ganska långsamt, vilket betyder att du inte behöver ta fram gräsklipparen i tid och otid.